Întrebări frecvente despre grădinița noastră
Primirea copiilor se face în intervalul orar 7:30- 8:30, plecarea acestora începând de la ora 16:00 până la ora 17:30.
Meniul zilnic al copiilor este conceput de către asistentul medical al unității ținând cont de nevoile nutriționale ale preșcolarilor si avizat de medicul unitatii, conform legislatiei in vigoare. Copiii servesc: micul-dejun, gustarea de la ora 10:00, pranzul cu doua feluri si gustarea de la ora 16:00, toate acestea fiind preparate în bucătăria proprie.
În cazul copiilor cu intoleranțe, alergii alimentare dovedite prin act medical, aceștia vor primi meniu individualizat.
Copiii ies în curtea grădiniței în fiecare zi, în funcție de condițiile meteo. Curtea grădiniței este special amenajată cu spațiu de joacă (leagăne ,tobogane, nisipare, etc.).
Această categorie de activități este dedicată în mod special anumitor zile – aniversări naționale și internaționale, sărbători, weekend-uri tematice etc. În astfel de zile, organizăm serbări, excursii, plimbări și activități recreative în parcuri, dar și vizite tematice la fabrici și centre de interes (salină, circ, fabrica de pâine, fabrica de jucării, fabrica de ciocolată, muzee, teatre, expoziţii, Grădina Botanică, Grădina Zoologică, Ferma Animalelor „Grădinița altfel”, „Ziua porților deschise”, concursuri tematice etc.).
Copiii care nu au pana la data de 31 august vârsta de 3 ani împlinită, vor intra în etapa a doua de înscriere în funcție de locurile rămase disponibile după încheierea primei etape.
Activitățile grădiniței noastre sunt în conformitate cu Planul de învăţământ prin ordinul nr. 4.694/2.08.2019, Curriculumul pentru educaţia timpurie (0 - 6 ani). Respectăm întocmai structura anului şcolar stabilită de Ministerul Educaţiei.
Domeniile experiențiale care alcătuiesc oferta noastră educațională se află la intersecția dintre Curriculum-ul național și programele tradiționale de dezvoltare a copilului. Astfel, le oferim copiilor educație de calitate, prin intermediul ofertei educaționale organizate după cum urmează:
• Limbă și comunicare- Acoperă stăpânirea exprimării orale şi scrise, alături de abilitatea de a înţelege comunicarea verbală şi scrisă.
• Ştiință- Include atât abordarea domeniului matematic prin intermediul experienţelor practice, cât și înţelegerea naturii ca fiind modificabilă de fiinţele umane.
• Om și societate- Include omul, modul lui de viaţă, relaţiile cu alţi oameni, relaţiile cu mediul social, alături de modalităţile în care acţiunile umane influenţează evenimentele.
• Estetică și creativitate- Acoperă abilităţile de a răspunde emoţional şi intelectual la experienţele perceptive, sensibilitatea faţă de diferitele niveluri de manifestare a calităţii, aprecierea frumosului şi a adecvării la scop sau utilizare.
• Psihomotricitate- Acoperă coordonarea şi controlul mişcărilor corporale, mobilitatea generală şi rezistenţa fizică, abilitățile motorii şi de manipulare de fineţe, alături de elementele legate de cunoaşterea anatomiei și fiziologiei omului.